Blå porten, stockholm

Blå porten är visserligen ett tillhåll för vilka tanter, men inte vilka tanter som helst: klientelet består til 80% av belevade och linneklädda kulturtanter. Detta har mycket att göra med att cafeet ligger vägg i vägg med liljevahls konsthall, men misströsta inte - under våra besök har vi också stött på vanliga, hederliga turister, präktiga konsthögskoleelever och till och med något så queer som en möhippa med femtioåriga kvinnor där alla utom bruden var utklägga till män i mustacher och skägg som de ideligen tappade. Värt ett besök alltså.

blåporten

Andra plus:
  • Ett bord som dignar av bakverk där man själva får ta den kaka man vill ha medan man står i kö. Ett ymnighetshorn av läckerheter, inte mindre än 48 st!
  • Vid kakbuffén ligger även en liten bok med ingredienserna i alla deras kakor. Äntligen någon som tänker på allergikerna!
  • Spännande ingidienser som credifrost* (finns i lingonbräck och croissant) och fondang.
  • Te etiketterades "thé".
  • Indiebakverk som lavendelskorpor och fyriskaka och gamla favoriter som citron-marängpaj.
  • Uteservering på vacker atriumgård med trappa i antik stil, pilträd samt de finaste pelargoner potatisbakelsegänget nånsin sett.
  • Blå porten har alkoholrättigheter och många kulturtanter är som bekant alkade och roliga att titta på medan de fyllnar till.
Minus:
  • Blå porten har alkoholrättigheter och många kulturtanter är som bekant alkade och midre roliga/sorgliga att titta på medan de fyllnar till.
  • Smakfulla designerbrickor.
  • Alltid massor med folk! Räkna med minst en halvtimmes kö.
  • Jobbig akustik inomhus och en hel del barn. Gå inte dit om det inte är väder för att sitta ute.


Blå porten
Djurgårdsvägen 64
115 21 STOCKHOLM

* credifrost = används för att motverka frysskador vid infrysning av bakverk.
www.blaporten.nu

Kommentarer
Postat av: Hempa

Min fru (som nog får klassas som präktig konsthögskoleelev) jobbade för ett par år sen på nyss nämnda ställe vilket resulterade i att jag tillbringade en och annan tid där...

Garvade högt åt
"Blå porten har alkoholrättigheter och många kulturtanter är som bekant alkade och midre roliga/sorgliga att titta på medan de fyllnar till."

2007-05-13 @ 19:52:14
Postat av: Elisabeth Thun

Varför var det så sorgerligt? Barn som skriker och hasar omkring och som stör de som sitter vid sina bord, för att få ett vuxet äntligen efter 34 års isolering hemmavid med sina egna fyra barn och andras barn, är däremot ett tilltag som borde beaktas mer. Kanske var det en sådan förälder, som sagt orden om kulturtanter, som fyllnar till?Alkohol är ju till för just detta.Och maten med tillhörande trevligheter borde inte få störas av föräldrars små, som båda gör sig löjligt märkvärdiga bara för att de har gått på att köpa respektive sitta o titta i en vagn vänd bakofram.

2007-10-14 @ 13:39:11
Postat av: E.Thun

Skrattar bäst som skrattar sist!Snart kommer vi!Och är det nåt vi kan umgås med så är det just spriten.Skrikande barn likaså.Men borde däremot få veta att dämpa sig något i alla fall.Då de är väldigt störande. Eller hur?Ni skulle sett i Göteborg! Hua! Det var till o med ett program på P1 om detta fenomen.Där jag och andra medverkade i.Om deta finns mycket att berätta.Särskilt om de jättedumma föräldrarna som inte vet att ta hand om de sina på bästa sätt.Utan utsätter både barna sina och allmänheten så att vi baxnar.Nej,lär dem restaurangvana.Tag med saker böcker de kan leka med i tysthet utan att störa oss andra.Vänligen!

2007-10-14 @ 13:48:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback