Ambrosia, Malmö
På Ambrosias hemsida kan man läsa:
"Vår yrkesstolthet förbjuder oss att använda halvfabrikat. I vår moderna produktion har vi istället lyckats förena våra konditorers yrkesskicklighet med modern teknik och noggrant urval av de bästa råvaror."
Det låter ju bra. Men hur står det till i verkligheten?
Plus:
- Många olika sorters bakverk, särskilt i "biskvistorlek". Perfekt om man är lite mätt men ändå vill fika!
- Bland de mindre bakverken tronade naturligtvis en potatisbakelse (se bild).
- Roliga och ovanliga varianter i utbudet, t ex. kiwi/krusbärslängd, jättemozartkulor och mannagrynspinnar.
- Halva priset på pepparkakor och andra fina erbjudanden (se bild).
- Mycket konservativa smörgåsa, eg halv fralla med ost eller skinka.
- Kristallkrona och lysrör sida vid sida!
- Inredningen: inramade bilder på tårtor; vackra platsblomsterarrangemang; blyertsteckningar på kända skulpturer i malmö, te x. proletätdoftande "Arbetets glädje"; kristallkronor; enhetligt möblemang. (se bilder)
Minus:
- Ambrosia är något av en konditorikedja i Malmö. Det finns inte mindre är sex Ambrosia i Malmö stad och de bakar även i till några matbutiker i närområdet. Detta måste innebära ett standardiserat utbud men mindre eget experimenterande och det är ju aldrig bra. Cafekedjor är det sista vi behöver, oavsett utbud.
- Serveringsavgift tillkommer på alla bakverk.
- Inga tårtgafflar.
- Logotype på servetten men varken på koppar, brickor, eller sockerbitsförpackningar. Synd på en så vacker logga.
- Semlor redan den 11 januari! Lyssna inte på pöbeln, det är för tidigt.
- Potatisbakelsen var torr som sand och hård som en rå potatis. Sammanfattningsvis alltså: gå till Ambrosia (för det är väl värt ett besök) och hjälp dem få fart på omsättningen så att de slipper servera för gamla kakor!
Ambrosia
Södra Förstadsgatan 62
Malmö
www.konditori-ambrosia.se
Kommentarer
Trackback