Söderbergs bageri, Stockholm

Plus:

  • Otroligt gullig tant i kassan som gör smörgåsar på beställning, gärna småpratar lite och på pricken vet vad de olika bakverken innehåller. Man kan inte annat än älska hennes milt överseende tonfall när jag råkade kalla catalanerna för mazariner. Hon har ingen brådska heller.
  • Man kan beställa inte mindre än femton olika tårtor i sex olika storlekar. Naturligtvis är det gamla favoriter som Schwartswald- och drottningtårta och alla finns representerade med ett fotografi på väggen.
  • Ett digert utbud av småkakor som shackrutor och såna blomformade med pärlsocker på. De kostar som sig bör, fyra kronor styck och man får dem i en liten papperspåse.
  • Excentriska stamgäser.

Minus:

  • Inga sittplatser inomhus. På sommaren kan man sitta vis plastbord utanför men på vintern får man vackert ta med sig kakorna hem.
  • Kaffe att ta med. Dock är det äkta bryggkaffe från pumptermos.


Söderbergs bageri
Cedergrensvägen 55
Hägersten, närmaste t-bana Telefonplan eller Aspudden

Kommentarer
Postat av: susi

Hej!
Jättekul sajt det här Skall botanisera i lugn och ro. Är själv ett riktigt kakmonster. har t.o.m. hänt att jag sagt på kondis - nej jag vill hellre ha den bakelsen där, den är större. Vilket får några att le eller ibland skämmas då barnet inom mig riktigt kommer fram vid sådana tillfällen.
Tipsar om humaniorabloggen där det finns publicerat ett album med bilder från "Butiker i Stockholm med doft av anno dazumal" där man bl.a. får tips på kondis med originalinredningar kvar från förra sekelskiftet samt 30- och 40-talen. Till höger på bloggen finns det albumet med drygt 100 fotografier. T.ex. Söderbergs vid Telefonplan.
Hälsningar
Susi


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback