Café Aich, Freiburg

aich_fasad
Detta är Café Aich. Ser kanske ut som vilket förstadskafé som helst: lokaltrafiken som någon gång i timmen sakta rullar förbi, beläget i botten på ett flervåningshus där en tant på fjärde våningen tittar ut - av tristess eller nyfikenhet, ingen vet - och ytterligare en tant som släpar på den tunga kassen med blott torkade fruktblandningen från Lidl. Alla andra susar runt i staden på diverse ärenden. Vad passar då bättre än att ta en fika i det enda kafé förorten bjuder? Det bestämde sig potatisbakelse en dag för att göra.
aich_flärd
Fasaden må se rå ut, men inne är det flärdfullt från golv till tak. Det är inte alla kaféer som har en flygel, särskilt inte med en härlig plastblomsterbukett som prydnad.
Hur är det med golvmatta ovanpå heltäckningsmatta, plus eller minus?
aich_frankfurterkranz
Överst Frankfurter kranz och nedan äppelkaka. Gullig pappersduk, ligger nära stilen som anges i "
Kriterier för tantcaféer" nämligen den "med gäss eller blårandiga med citroner".

Adress: Habsburgerstrasse, just vid spårvagnsstoppet Hauptstrasse

Kommentarer
Postat av: klara

jag tycker att inredningen känns aningens för flärdfull och tjusig! påminner lite om en herrgård/stadshotell. fast pappdukarna väger upp!

2007-06-21 @ 19:47:20
Postat av: Björn

Jag tror helt enkelt att man får finna sig i att det är just så tyska fik ser ut; flärden är något tyska tanter och farbröder håller varmt om hjärtat. alltså: vad som är stadshotell i sverige gäller som tantfik i tyskland.

2007-06-22 @ 13:06:18
Postat av: Ingrid

Vad gäller matta på matta-principne så måste det ju vara ett klart plus. Ju fler mattor desto bättre! Dessutom har god hygien aldrig varit ett kriterium för ett bra tantcafé.

2007-06-23 @ 12:00:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback