Lundins Konditori, Västertorp, Stockholm

Detta fik är ett undantag: det är en pärla, skimrande som ett snäckskal i atlantens djupa vatten! Här har vi enbart plus att bjuda på!
image106
  • Roliga, fina inredningsdetaljer överallt att vila ögonen på: kovas med tygblommor; propagandaskyltar från livsmedelsverket ("Bröd är gott"); många olika lampor, t. ex. snäckan nedan.
image105
  • Trevlig och frikostig personal. Under recentionstillfället kommer tre små flickor in för att köpa helgens bröd, varpå kassabiträdet glatt utropar "jag lägger in tre stycken [kakor] gratis till er!".
  • Billigt, prisexempel: Kaffe 15kr (första påtåren gratis).
  • Inredningen har upphöjda nivåer med sittplatser.
  • Serveringsbord med kaffe, thé och oboy på påse.
  • Bra utbud, roliga saker utöver standardsortimentet.
  • Uppfriskande icke-känsla för trendströmmningar. Utanför hänger en till synes nyskriven skylt (en liknande skylt finns även inne, se bild) "Nyhet! Nu har vi Kaffe latte och Cappucino", men väl inne ser vi först ingen skrytig espressoapparat eller kaffekvarn, lite senare dock upptäcker vi en kaffemaskin i fikarumsstil som står och skäms i ett hörn bredvid papperskorgen. Se bild.
image107

Kommentarer
Postat av: Ewa

Det värmer i hjärtat att se er hemsida!
God jul!

Postat av: Moa

Jag älskar den här sidan passionerat.

2007-12-17 @ 19:11:56
URL: http://hem.bredband.net/moalar
Postat av: Sassy

Vilken fantastisk blogg! Lever den?

2008-01-05 @ 20:37:52
URL: http://thisisthecomeback.blogspot.com
Postat av: Björn

Tack för alla fina ord, det gör oss glada! Det har varit lite si och så med fliten den föregående hösten, delvis tror jag att det beror på att vi båda bor (numer en utav oss i imperfekt) i Stockholm och redan har våra favoritfik, ja, själva grundmotivationen, att kunna hitta det perfekta fiket, det som svarar mot våra hårt ställda krav, är borta.
Men som sagt är Stockholm fortfarande vår bas, vilket inte hindrar att tantfik från andra städer - må det även vara utomlands - ställs på prov. Se inlägg om detta, under titeln "Kära Sverige!". Ni är mer än välkomna att skriva egna rapporter. Se de två kommande inläggen som goda exempel, och flera andra nedan i bloggen.
God fortsättning!

2008-01-12 @ 17:42:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback