Konditorei Cafe Blust, Freiburg, Tyskland

image111

Efter en stärkande söndagspromenad i folkparken Seepark, fylld till bristningsgränsen av prunkande vinrankor och soldåsiga sköldpaddor, nådde vi utflyktens mål: Cafè Blust*, ett härligt sydtyskt cafè av den gamla skolan!

plus:

+beläget intill en genomfartsled, komplett med bensinmack och kiosk mittemot i en förort till Freiburg.

+ett rikt utbud av allehanda spritdrycker, mastiga tyska bakverk, frukostmenyer från jordens alla hörn (som när allt kom omkring ändå var mer eller mindre desamma, dvs. tyska, exempelvis var skillnaden mellan den klassiska tyska frukosten och den klassiska franska tillägget av en crosissant) och lättare lunchrätter.

+klientelet:  stammistanter imundigandes veckans höjdpunkt; ett berg av pasta carbonara medan de småpratade med servitrisen, kvarterets hårt arbetande män som samlas för en avkopplande kopp kaffe i solskenet i kafèträdgården.
image112

+inredning: mycket krukväxter och plastblommor, enhetlig inredning i matchande färgskala, vitrinskåp med porslinsdockor till försäljning, fuskmarmorbord.

+servering: som i brukligt i Tyskland; bordsbetjäning.
image113

minus:

-en hel kylmonter tillägnades de s.k. njutar-kulorna (t. ex. handgjorda lyx-praliner med smaker som hallon-chili eller annat piffigt).

* Som kuriosa kan nämnas att ordet 'Blust' är gammeldags eller sydtyskt och betyder blomma, men säkert är det också ett familjenamn.

Adress: Elsässer Straße 42, 79110 Freiburg, i förorten Mooswald

Kommentarer
Postat av: Ingrid

I tyskland liksom i resten av världen verkar alltså förorterna stå för de mest genuina och trevligaste cafeerna! Verkligt fin tekopp i glas också.

2008-05-11 @ 11:02:14
Postat av: Åsa

Ramlade in då jag googlade :)
Trevlig blogg

Postat av: Johan L

Hej!Fan ni har ju varit runt halva världen sen jag kollade på den här bloggen sist!// Johan L

2008-07-29 @ 11:56:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback